Δύο χρόνια μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι δεν άλλαξε κάτι, ενώ και οι κατασχέσεις ακινήτων συνεχίζονται

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι, του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Σεπτεμβρίου 2021 και το ρολόι 09:17. Είναι η στιγμή που η ενδοχώρα της Κρήτης σείεται καθώς ο φονικός σεισμός 5,8 Ρίχτερ πλήττει το Αρκαλοχώρι, κόβοντας το νήμα της ζωής του 61 ετών Ιάκωβου Τζαγκαράκη που καταπλακώθηκε από τον τρούλο ενώ εργαζόταν στην εκκλησία του προφήτη Ηλία. Ακολούθησαν σκηνές χάους.

Έκτοτε, ο χρόνος «πάγωσε» και τα πάντα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Τα προβλήματα των σεισμόπληκτων, αντί να μειώνονται, αυξάνονται με αποκορύφωμα τα funds που ερίζουν πάνω από τις περιουσίες τους που «χάσκουν» ακόμα μισογκρεμισμένες. Παρόμοια είναι η κατάσταση στους παρακείμενους οικισμούς Χουμέρι και στο Αρχοντικό. Παρά τις δεσμεύσεις για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών οι πολίτες συνεχίζουν να μένουν σε οικίσκους, σε κοντέινερ δηλαδή, έχοντας μπροστά τους έναν ακόμα χειμώνα…

«Τέσσερις πλειστηριασμοί την ημέρα του σεισμού»

Αίσθηση, προκαλεί το γεγονός πως την ημέρα του σεισμού έχουν δρομολογηθεί πλειστηριασμοί. «Την ημέρα το σεισμού έχουμε τέσσερις πλειστηριασμούς», λέει στο documentonews.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», Κώστας Γκαντάτσιος.

Μάλιστα, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, επισημαίνει: «Τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. Αλλά και οι πυρόπληκτοι».

Εν παραλλήλω, ελάχιστοι φάκελοι αποζημιώσεων έχουν εγκριθεί. «Μόλις 29», επαναλαμβάνει ο κ. Γκαντάτσιος.

Προβλήματα δίχως λύσεις

Τα προβλήματα, εκτός από πολλά, παραμένουν κατά κανόνα δυσεπίλυτα έως… άλυτα. Δύο από τα πλέον κραυγαλέα είναι οι δεσμεύσεις λογαριασμών. Ακόμα, όσοι σεισμόπληκτοι κατάφεραν να υπερπηδήσουν τα πρώτα γραφειοκρατικά εμπόδια για να φτιάξουν τα σπίτια τους, χτύπησαν την πόρτα των τραπεζών για να λάβουν τα άτοκα δάνεια που προβλέπονταν. Συνάντησαν όμως κλειστές πόρτες.

18 κατασχετήρια και έπεται… συνέχεια

Ταυτόχρονα, δεκαοκτώ κατασχετήρια έχουν καταχωρηθεί έως τώρα στους σεισμόπληκτους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστεριούσιων και έπεται συνέχεια, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα”, την Τρίτη. Χαρακτηριστικά επισημαίνει:«μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί δέκα οκτώ (18) κατασχετήρια στην Περιφέρεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Στην τρίτη έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου διαπιστώσαμε ότι έχουν καταχωρηθεί δύο (2) νέες κατασχέσεις στην Περιφέρεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από 01-09-2023 έως 11-09-2023
Ακολουθούν οι κατασχέσεις:

1)Στις 1-9-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) οριζόντια ιδιοκτησία (αποθήκη) επί οικοδομής εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

2)Στις 11-9-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά επτά (7) οριζόντιες ιδιοκτησίες ( καταστήματα, γραφεία και αερίνη στήλη) επί οικοδομής εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί δέκα οκτώ (18) κατασχετήρια στην Περιφέρεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας επίκεινται και άλλες επιδόσεις κατασχετηρίων σε συμπολίτες μας, ενώ ήδη έχουν οριστεί και ημερομηνίες πλειστηριασμών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί